in

LOVE!LOVE! SlatkoSlatko LOLLOL OMGOMG WINWIN CryCry

Billie Eilish želi da pričamo o globalnom zagrevanju

Pevačica novim spotom poslala nimalo naivnu poruku

Jedna od trenutno najpopularnijih teen izvođača na svetu Billie Eilish, nedavno je objavila svoj kontraverzan spot za pesmu „All the good girls go to hell“ u kome je predstavljena kao pali anđeo.

Pesma je novi singl sa njenog debi albuma „When we all fall asleep where do we go?“ a delo je više puta nagrađivanog režisera Richa Leea. Spot počinje tako što Billie pada sa neba u baru punu nafte, a njena potom natopljena krila zatim gube svoju moć i pevačica samo tumara unaokolo izgovarajući zastrašujući i pomalo jezivi tekst svoje nove pesme dok oko nje sve gori u plamenu.

Međutim, koliko god delovalo da je čitava produkcija napravljena radi “šok faktora” koji je Billie na neki način usvojila za dve godine svoje karijere, zapravo se radi o većem cilju i poruci koju je mlada zvezda želela da prenese i pusti u etar.

Naime, skrivena poruka iza ovog videa je zapravo skretanje pažnje na posebnu sednicu Ujedinjenih Nacija pod nazivom “Global action summit” koja će se održati 23. Septembra 2019. godine, a koja za cilj ima rešavanje problema globalnog zagrevanja.

Trenutno na svetu postoji stotine miliona ljudi koji preklinju svetske zvaničnike da obrate pažnju na globalno zagrevanje i da preduzmu odgovarajuće korake. Naša planeta se trenutno zagreva neverovatnom brzinom. Led se topi, okeani rastu a živi svet nestaje u požarima i prirodnim katastrofama. Vreme nam ponestaje, a sat otkucava” , napisala je Billie na svojim društvenim mrežama.

Sedamnaestogodišnjakinja je ovim potezom privukla mnoštvo pozitivnih komentara i kritičari su za samo dve godine karijere okarakterisali kao nekoga ko predstavlja glas mlađe generacije. Kao i svaki prethodni, i ovaj spot mlade zvezde doživeo je enormnu gledanost u veoma kratkom roku, a ona važi i za jednu od najslušanijih umetnika na planeti trenutno.

Njen nalog na “Spotifiju” broji gotovo milijardu pretplatnika. Interesantno je da će Billie biti gost jednog od najgledaniji talk šouova u Americi samo nekoliko dana nakon globalnog samita UN, a svi sa nestrpljenjem očekuju da čuju da li će se tokom razgovara sa voditeljem pokrenuti i politička pitanja koja su od vitalnog značaja za opstanak planete zemlje.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

komentara