in

LOVE!LOVE! SlatkoSlatko

Billie Eilish objavila video sa turneje u kome pokazuje telo

Već smo pisali da je  iznenadila fanove tokom američke turneje, kada je koncert u Majamiju počela video snimkom u kome pokazuje telo. Sada je ovaj video dostupan na njenom zvaničnom youtube kanalu.

U videu se vidi pevačica koja skida široku garderobu i ostaje sam u majici – istoj onoj u kojoj je kao tinejdžerka uslikana, a potom bila izvrgnuta podsmehu i seksualizaciji u medijima. Nakon toga, skida i majicu i ostaje samo u brushalteru.

Billie je sama izabrala trenutak u kome će pozati svoje telo, naglašavajući istu poruku koju je slala i dok je telo sakrivala iza garderobe, dok je još uvek bila maloletnica.

Tokom videa, koji je pravo malo remek delo, čujemo i reči koje Billie recituje, a koje se odnose na percepciju javnosti koju kreiraju mediji.

„Ako nosim manje garderobe, ko odlučuje šta sam? Da li je moja vrednost zasnovana na tvojoj percepciji ili tvoje mišljenje o meni nije moja odgovornost,“ kaže ona u videu.

Podsetimo, Billie nosi široku garderobu kako bi stala na put objektivizaciji i skrutini kroz koju žena i ženska tela prolaze u medijima.