9 najromantičnijih scena iz filmova

Čemu služe romantične komedije? Da održe naša nerealna i nerazumna očekivanja i da potencijalno sramotne situacije predstavi tako da na kraju zasluže aplauz, naravno!

Evo nekoliko romantičnih momenata koji su obeležili istoriju kinematografije. Nemojte se uznemiriti ako vam se od ovoga ništa nije dogodilo u stvarnom životu.

Say anything (Reci bilo šta)

Loyd (John Cusack) odlazi do Dianine (Ione Skye) kuće i pušta pod prozorom njene spavaće sobu njihovu pesmu od Petera Gabriela, “In your eyes”. Pesmu pušta na retro kasetofonu.

10 things I hate about you (10 stvari koje mrzim kod tebe)

Jedan od naboljih srednjoškolskih filmova svih vremena, a tome doprinosi i činjenica da je inspirisan Šekspirom, tačnije delom Ukroćena goropad. Prolazeći srednju školu svi smo želeli da nam se dogodi prava ljubav, puna ludosti, gde neko nešto čini za nas, a svi imaju priliku oko nas da to vide.

Tako je Heat Ledger demonstrirao svoju ljubav devojci i pred prepunim stadionom odigrao i otpevao pesmu “Can’t Take My Eyes Off of You”.

Pretty woman (Zgodna žena)

Vivian ( Julia Roberts ) je opisala svoga princa na belom konju kako se penje na kulu i spašava je. Nije očekivala da će Edvard ( poslovan čovek , Ričard Gir ) da dođe svojom limuzinom, popne se uz požarne stepenice i da je odvede. Prilično dirljiva scena, s obzirom na to kako su se upoznali, a metafora limuzine i belog konja je odrednica prepoznatljivih 80-ih. Pored toga muzika koja prati scenu zaista dopire do srca.

The Notebook (Sveska)

Danas, nekoga možete pozvati na piće tako što ćete mu poslati poruku. U ovom filmu to funkcioniše drugačije, Noah (Ryan Gosling) je zaustavio vrtešku u luna parku i viseći sa šipke pitao devojku koja mu se sviđa da izađe sa njim (jer mu je prvo rekla da ne želi, on je praktično pretio da će pasti ako ne pristane). Dokaz koliko neko može da rizikuje dok ne ostvari šta je zamislio.

Sweet home Alabama (Slatki dome Alabama)

Andrew (Patrick Dempsey) priređuje iznenađenje svojoj devojci Melanie (Reese Witherspoon) vodi je u Tiffani posle radnog vremena i daje joj verenički prsten. Na trenutak se uplašila jer radnja više nije radila i ništa joj nije bilo jasno, a onda je njen izabranik rekao da samo izabere prsten koji joj se sviđa.

Beauty and the beast (Lepotica i zver)

Belle i zver se u početku ne slažu, ali se on iskupljuje na najslađi način. Zver zna da ona voli da čita i zato je vodi u jednu od “zabranjenih” lokacija, ogromnu biblioteku. Ona ne može da sakrije uzbuđenje. Zaista je romantično kada neko osvoji devojku pomoću knjiga, morate priznati.

Ova scena je podjednako dirljiva u crtanom i u igranom filmu.

The Graduate (Diplomac)

Možda nije najromantičniji film, ali kraj je zaista zaslužio da bude na ovoj listi. Ben (Dustin Hoffman) dolazi da spreči venčanje devojke koju voli Elaine (Katharine Ross).

Prvo mu ponestane goriva, pa mora da trči do crkve, zatim ne može da uđe u crkvu, jer je zatvorena. Dolazi sporednim stepenicama, uleće u crkvu i vrišti njeno ime sve dok ona ne vrisne njegovo. Zatim zajedno beže do autobusa i film se završava na njihovim izrazima lica.

Big Fish (Velika riba)

Jedini način za Eda Bluma ( Evan McGregor ) da svoju buduću ženu pita da se uda za njega je da postavi hiljadu narcisa ispred njenog prozora spavaće sobe.

When Harry met Sally (Kada je Hari upoznao Sali)

Billy Crystal i Meg Ryan su kao Hari i Sali idealan par, bar hipotetički. Oni su ipak samo mnogo godina najbolji prijatelji – to su postali vremenom. Međutim, oduvek je postojala hemija između njih dvoje. Za Novu godinu u ponoć Hari shvata da voli Sali. Trči njuroškim ulicama da je nađe, dok je ona na novogodišnjoj žurci na kojoj se uopšte ne provodi. Izjavljuje joj ljubav tačno u ponoć.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.