7 tipova prijatelja koje svako treba da ima u životu

Kako odrastamo stičemo nove prijatelje, neke i izgubimo, ali jedno je sigurno – prijatelji su neophodni u našim životima. Neki prijatelji će odgovarati više od drugih, ali nije lako ovisiti o samo jednoj osobi. Danas ćemo pričati o sedam vrsta prijatelja koje svako treba da ima.

OG prijatelji

Znate se takoreći od rođenja, gotovo da ne pamtiš period bez njih. Svaki rodjendan, svaka svađa sa mamom, uvek su tu. Oni su tvoja produžena porodica, a kako imaju uvid u celu tvoju istoriju, njima ne moraš ništa pojašnjavati, sve znaju. Niko te ne poznaje kao osoba sa kojom si odrastao/la, zato je važno održati ih u životu.

Prijatelji s kojima se ne čujete svakodnevno, ali se ništa ne menja

Ovo je jedna veoma posebna grupa ljudi i ako ih imaš, ne puštaj ih. Kako odrastamo, nemoguće je da se sa svima vidjamo i čujemo nonstop, ali ukoliko imaš tu osobu sa kojom i pored fizičke odaljenosti, možeš da odeš na kafu nakon tri meseca i da sve ostane isto kao što je bilo,kao da se niste ni razdvojili, čuvaj je.

Školski/fakultetski prijatelj

Nema ništa draže nego kad na pauzi od predavanja sedneš i pričaš sa prijateljima. Oni su tu da te saslušaju, da ti pomognu oko gradiva, da ti pošalju šta ste radili na času. Da, činjenica je da većina ovih prijateljstava kasnije utihne, ali lepo je imati ih u životu, te odlaziti na kafe i sećati se dobrih starih vremena.

Prijatelj koji je spreman na sve

To je osoba na koju možeš računati u pola noći. Ona voli avanturu, to je prihvatila, a tebi će navoditi na nove izazove, za nju monotonija nepostoji, i to je baš ono što svakome treba.

Neko stariji

Mudrost stiže sa godinama iskustva i zato ti treba stariji prijatelj, jer od njega ćeš dobiti najbolji savet. Možda neće biti uvek pozitivan, ali to je i draž – ne treba se okružiti ljudima koji samo govore „da“ na sve što kažeš.

BFF

Najbolji prijatelj je tu da te sasluša, tu da plače sa tobom, da se veseli sa tobom. Potrebna je ogromna količina bliskosti da bi neko uživao ovaj status, ali isplati se, ne kaže se džabe – imati jednog, ali vrednog.

Sam sebi prijatelj

„Najvažniji odnos koji ćeš imati u životu je onaj sa samim sobom. Jer šta god da se desi, uvek ćeš imati sebe.“

Da, često smo samokritični, ali moramo voleti sebe, biti sami sebi najbolji prijatelj. Moraš biti pažljiv/a prema sebi, strpljiv/a, baš onakva kakav/va si prema najboljem prijatelju. Ako ne voliš sam sebe, kako će te drugi voleti?

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.