5 aplikacija koje su must have ukoliko voliš da se fotkaš

Obožavaš da se fotkaš i da objavljuješ slike na svoje društvene mreže? Definitivno si na pravom mestu. Naravno, ukoliko nisi ljubitelj fotkanja sebe, uvek možeš da fotografišeš nebo, BFF ili svog kućnog ljubimca.

Zbog toga smo za tebe pripremili top 5 aplikacija kojima možeš da urediš svoje slike kako bi izgledale još lepše.

1. Lightroom

Lightroom je veoma popularna aplikacija za uređivanje slika. Namenjena je za uređivanje preko desktop računara, iako je možeš instalirati i na neki drugi pametni uređaj. Radi i sa RAV dadotekama – visokokvalitetnim formatom popularnim u svetu fotografije. Najbolji deo je to što je vrlo jednostavna. Nudi klizače kojima možeš urediti svoju sliku kako god želiš. Aplikacija je besplatna i najviše će je voleti profesionalci, ali i oni koji vole da urede svoje slike brzo – ali profesionalno.

2. Snapseed

Snapseed je, pre svega, besplatna aplikacija za uređivanje slika koja dolazi sa nizom filtera. Za razliku od većine aplikacija, filtere možeš sam/a kreirati ili dorađivati već postojeće. Takođe ima sve klasične alatke, a ono što je čini zanimljivom je tzv. “Precizno maskiranje“. Ovu alatku u najvećoj meri koriste profesionalni fotografi kada žele da uređuju dubinu polja – da bi pozadina bila mutnija, a prednji plan u fokusu. Tu je i „Selektivno podešavanje“ koje ti omogućava da izabereš određeni deo fotografije i da na njoj izmeniš zasićenost, kontrast, osvetljenje i drugo. Aplikacija je najbolja za korisnike koji slike uređuju preko svog telefona.

3. VSCO

VSCO je aplikacija koja će vas očarati. Nudi veliki broj mekih i suptilnih filtera koji će učiniti da tvoje fotografije izgledaju kao da su fotografisane filmskom kamerom. VSCO takođe poseduje sve standardne alatke. Aplikacija je besplatna i najbolje će služiti onima koji vole klasične filtere.

4. PicsArt

PIcsArt je još jedna aplikacija besplatnog sadržaja i sadrži veliki broj alatki i inspiracije drugih kreatora. Stvaraoci kažu da je rival savršenstvu i ne samo što je kvalitetna, već je i jednostavna za korišćenje.

5. Pixlr

Pixlr je softver za uređivanje fotografija na vebu. Dizajniran je za grafičke inženjere, dizajnere, a i amatere koji žele da urede svoje fotografije. Aplikacija je dostupna kako na računarima, tako i na drugim pametnim uređajima. Nudi mnoge alatke i pruža mogućnost korisnicima da uređuju širok spektar tipova fotografija kao što su .jpeg, .psd i .gif formati. Platforma je zasnovana na Flash-u I dostupna je u 3 glavne aplikacije.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.