Stavi sebe na prvo mesto: 3 saveta da pobediš stres

Znamo da ti je potrebno da ovo čuješ – nekad je sasvim okej da sebe staviš na prvo mesto i nemoj da osećaš krivicu zbog toga.

Sasvim je jasno da, zbog svega što se događa u svetu, budeš pod stresom i dodatno brineš i za porodicu, prijatelje, fakultelt, školu, posao… ali skroz je okej i da sebi daš oduška i opustiš se. Evo naših saveta – kako da pobediš stres.

1. Napravi pauzu od društvenih mreža

Da li ti čitanje vesti unosi stres i izaziva anksioznost? Znamo da je važno da budeš u toku sa svime, ali je važnije da paziš na svoje mentalno zdravlje. Zbog toga ti predlažemo detoksikaciju od društvenih mreža.

Neka to bude tokom vikenda ili onih dana kada nemaš obaveze. Sa druge strane, oflajn život ima mnogo prednosti, pa ćeš imati na raspolaganju mnogo više vremena za razne, zabavne stvari poput čitanja knjige, isprobavanje novih joga poza ili DIY tutorijala.

2. Slušaj muziku

Čak i kada si u obavezama, slušanje muzike je dobra anti-stres terapija. Napravi listu omiljenih pesama koje će ti podići raspoloženje – to će ti posebno pomoći kada imaš kratke rokove.

3. Ugodi sebi kroz šoping

Ne, ovde ne pričamo o trošenju hiljade i hiljade dinara na stvari koje te neće dugoročno usrećiti, već o nečemu sasvim drugom. Par maskica za lice koje oduvek želih da isprobaš? Može! Nova knjiga omiljenog autora za koju nemaš vremena? Može! Neka džidža-bidža iz sekcije za poklone? Može – pokloni sebi nešto što će te u potpunosti relaksirati.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.