’13 Reasons Why’ je trebalo da ima potpuno drugačiji kraj

(foto: Netflix)

13 Reasons Why je jedan od najvažnijih projekata Selene Gomez. Serija je dirnula milione fanova širom sveta, koji ne mogu da prebole tragičnu sudbinu Hanne Baker. Ali verovali ili ne, ova stravična priča je trebalo da ima potpuno drugačiji kraj.

Kao što verovatno već znate, serija je snimljena po hit knjizi Jaya Ashera, Međutim, njegova originalna ideja se u potunosti razlikuje od priče koju, sada već dobro znamo, jer je on želeo da Hannah preživi.

Naime, ako ste pročitali knjigu, onda znate da se u njoj Hannah ubila tako što je popila veliku dozu tableta, a ne tako što je isekla vene kao što je prikazano u seriji. Jayeva prva ideja je bila da je njeni roditelji pronađu onesvešćenju u pravom trenutku i na vreme je odvedu u bolnicu.

“Svidela mi se ideja ‘Naučila sam nešto od ovoga. A sada imam i drugu šansu’. Znao sam da će Hanni biti jako teško da se vrati u školu i ponovo se suoči sa tom decom. Tek tada stvari neće ići lagano. Šta više, možda bi bilo još teže za nju. Ali barem će imati Claya koji će uvek biti na njenoj strani“, otkrio je Asher.

Ali, iako svi želimo srećan kraj za Hannu, činjenica je da bi njenim spasenjem knjiga (i serija) izgubili smisao i važnu poruku koju ima sada. Zato je Asher odabrao tragičnu verziju. Želeo je da nam ispriča drugu priču – onu kojom će nam pokazati deca mogu biti okrutna prema vršnjacima i kako je samoubistvo ozbiljna stvar.

“Zbog ozbiljnosti cele situacije, shvatili smo da ne možemo da krenemo tim putem. Hannin život je bio put ponuda i prilika, ali ona ih je sve odbacila kada je uradila ono što je uradila. Kada sam shvatio da će pouka biti jača, znao sam da kraj treba biti ovakav’‘, objasnio je Asher.

Kakav kraj se vama više sviđa?

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.