12 ljubavnih filmova nastalih po istinitim pričama

Blistavi um (A Beautiful Mind)

Dirljiva priča o talentovanom matematičaru i dobitniku Nobelove nagrade Johnu Nashu, koji je patio od šizofrenije. Nasha glumi sjajni Russell Crowe. Pored neverovatnih otkrića i svih poteškoća sa kojima se naučnik susretao, film opisuje i iskrenu i pravu ljubav njegove privržene žene, Alicie Larde, koju glumi Jennifer Connelly.

Hod po ivici (Walk the Line)

Biografska priča poznatog kantri pevača Johnny Casha i njegove druge žene, June Carter. Njihov zajednički život pratili su problemi sa drogom, porodicama i psihičke poteškoće, koje su oni snagom svoje ljubavi uspeli da prevaziđu. Johnnyja, koji je 10 godina sanjao da ga June zavoli, besprekorno je odglumio Joaquin Phoenix, a Reese Whiterspoon je za ulogu June Carter dobila nagradu Oskar.

Priča o Jane (Becoming Jane)

Ovaj film govori o ljubavi proslavljene engleske spisateljice Jane Austen i irskog advokata Thomas Lefroya. Njihovi roditelji su se protivili braku njih dvoje, jer su mislili da njihova deca zaslužuju bolje partnere. Ovu dirljivu i tužnu ljubavnu priča na filmsko platno preneli su Anne Hathaway i James McAvoy.

Novi svet (The New World)

Film je baziran na knjizi britanskog kapetana John Smitha. Knjigu je napisao nakon što je kao deo ekspedicije kolonizatora iz Britanije stigao u Ameriku, sa ciljem da pokori Indijance. Pored pejzaža divlje prirode, pratimo i početak ljubavne priče Johna, koga glumi Colin Farrell i mlade indijanske princeze, Pocahontas, koju glumi Q’orianka Kilcher.

Kolonija (Colonia)

Film govori o mladom nemačkom paru koji se nađe usred vojnog prevrata u Čileu. Mladića Daniela, koga glimi Daniel Bruhl, hapse i šalju u Koloniju Dignidad, iz koje niko nikada nije pobegao. Njegova devojka Lena (Emma Watson), pokušava na sve načine da ga izbavi iz kandži vođe kulta.

Jedi, moli, voli (Eat, Pray, Love)

Ova filmska adaptacija autobiografskog romana Elizabeth Gilbert govori o tome da su nam iskušenja prilika da promenimo svoj život iz korena. Tako je jednog dana junakinja, koju tumači Julia Roberts, shvata da je nerećna i kreće na fascinantno putovanje. Ne samo da pronalazi sreću, već i ljubav u šarmantnom Felipeu, koga igra Javier Bardem.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.