in

LOVE!LOVE! OMGOMG WINWIN

Taylor Swift drugu nedelju za redom na vrhu Billboard liste

Taylor Swift je apsolutna kraljica top lista ove godine.

Drugu nedelju za redom, njen novi album Folklore našao se na vrhu Billboardove top liste 200 najprodavanijih albuma. Poređenja radi, ovo joj nije uspelo sa prethodnim albumom, Lover.

Taylor je u drugoj nedelji (do 6. avgusta) prodala dodatnih 135 hiljada kopija albuma.

U prvoj nedelji prodaje, kantautorka je oborila rekorde, prodavši 846 hiljada kopija albuma, što je učinilo da album Folklore ude najprodavaniji album ove godine.

Ovo je samo jedan od rekorda koje je oborila Taylor: U prvom danu, album je preslušan preko 80 miliona puta na striming servisu Spotify, čime je Taylor oborila rekord za najslušanijeg ženskog izvođača, koji je do tada držala Ariana Grande, sa 70,2 miliona strimova albuma thank u, next iz 2019. godine.

Pesme sa albuma našle su se i na 16 mesta na američkoj Spotify listi najslušaniji, dok je simbolično, na prvom mestu ove liste bila pesma The 1, sa 4,1 miliona strimova u prvom danu. Ova pesma je tako ušla u istoriju kao najslušanija premijerno objavljena pesma ženskog izvođača u istoriji.

No, tu rekordima nije kraj. Pesma Cardigan sakupila je najviše strimova u danu, 7,7 miliona, što je najviše što je ikome uspelo ove godine. (Rekord i dalje drži The Weekend i njegova Blinding lights, koja je, nakon objavljivanja u novembru 2019. preslušana 8,4 miliona puta.)