Stigla je nova tam: Preslušajte „brži od svega“

Prošle godine, domaća scena obogaćena je jednom pop zvezdom u usponu – kantautorkom i sjajnim glasom koji stoje iza umetničkog imena tam. Ona se na samom startu ove godine vraća sa novim izdanjima, od kojih je prvo moćni singl „brži od svega“.

Pesma je nastala kao prikaz trenutka u autorkinom životu, konkretnih osećanja i namere da ih muzikom učini boljim.

„brži od svega“ sam napisala u toku karantina kao, u tom trenutku, nerealnu priču o ljubavi i toplini, kada je ceo svet bio u kolektivnom strahu i izolaciji. Moja osnovna namera jeste da slušaocima pruži osećaj da ih pesma na neki način grli i da će sve ipak biti okej – nadam se da ću u tome uspeti, bar na tih nekoliko minuta“, objasnila je Tamara.

Na izdanju se još jednom našao Mihajlo Đorović – Summer Deaths, član ekipe Zicer Inc. sa kojom Tamara najčešće nastupa, ali i još nekoliko njenih saradnika.

„Pesma je nastala tako što sam Petru Wagneru (Fantom) poslala demo kako pevam uz klavir i on je odmah dobio ideju kako pesma treba da zvuči, iako je moja prvobitna ideja bila da bude znatno sporija nego što jeste. Ubrzo su se uključili Nemanja Maksimović (Nmee), koji je takođe radio produkciju i neizmerno doprineo specifičnosti muzike, kao i moj stalni saradnik Mihajlo Đorović (Summer Deaths) na do sada najzahtevnijem mixu i masteru. Milica Dobrić je svojim pratećim vokalima dopunila i u isto vreme ulepšala zvučnu sliku,“ dodala je tam.

Prethodni period tam je obeležila radno, te nas u narednom periodu očekuju nova izdanja. Ipak, kao prvi na listi 29. januara stiže i spot za „brži od svega“. Podjednako fantastičan kao i sama traka, spot simboliše granice koje su pomerene sa svakim pojedinačnim detaljem.

„Čak i cover art, za koji je bio zadužen Veljko Lalović, je jedinstven po tome što su ručno spajane planski napravljene fotografije analognog filma i kao celina fotografisane, a ime pesme je ručno napisano. Jako sam uzbuđena što ćete uskoro videti, do sada moj omiljeni, spot za ovu pesmu“, najavila je tam.

U februaru 2020, tam je predstavila svoju prvu numeru za Universal Music Serbia – singl „na holdu“, koji je jasno je smešta u prepoznatljiv muzički pravac i brzo zauzima svoje mesto na radijskim stanicama i privlači veliku pažnju slušalaca.

Već u martu vratila se sa novim izdanjem „sve dalje“ koje još jednom prikazuje tam kao kompletnu autorku koja sama radi na svojim tekstovima i tome da neprekidno unapređuje žanr u kome pliva.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.