Snažna poruka u novoj pesmi i spotu kantautorke Maye Sar

Nakon četiri godine diskografske pauze, kantautorka Maya Sar na scenu se vraća pesmom „Hvala“ i spotom koji donosi dirljive životne priče ljudi iz celog sveta.

Pesma „Hvala“ je lična priča, globalno primenjiva, naročito u vremenu pandemije Korona virusa.

„Verujem u moć reči “hvala”, kojom počinjem i završavam svaki dan. Pesma je nastala u jednom lepom periodu mog života, a tek sada, gledajući kako nam se svima svakodnevnica menja u nepoznatom smeru, dobila je potpuni smisao. Jer, život upravo jeste i crno i belo, oboje podjednako važno, da bi nas formiralo kao ljude. Da bismo se osećali živima, da bismo znali iskoristiti drugu šansu da se korigujemo i pružimo najbolje od sebe ovom svetu. Da naučimo prihvatiti istinu, strah, ljubav, sebe kao nesavršena bića, i spoznamo kako je ljudskost ono najvažnije u nama, što nikada ne gubi vrednost,“ kaže Maya Sar.

Nedavno, pažnju joj je okupirala fotografija sarajevskog fotografa Eldara Nurkovića, što je iniciralo saradnju na video spotu.

Ta fotografija, na kojoj je devojka sa iscrtanim ožiljcima po licu od nošenja zaštitne maske, vrlo brzo je postala deo zvanične kampanje Svetske zdravstvene organizacije u borbi protiv Korona virusa, o čemu su pisali regionalni i svetski mediji.

Video spot, nekarakterističan za naša muzička ostvarenja, donosi stvarne likove i istinite, emotivne, autentične priče ljudskih sudbina iz cijelog svijeta (Indije, Islanda, Balkana…)

Maya je moj prijatelj pre svega. Kada mi je ukazala čast da čujem ovu brilijantnu kompoziciju, pitavši me da li bih bio zainteresovan da radim vizualizaciju, nisam puno razmišljao. Nadam se da sam uspeo u naumu da ovakvom muzičkom remek delu poklonim dostojan vizualni identitet, i biću neizmerno srećan ako sam bar delimično to i ostvario,“ otkriva ovaj umetnik.

Poznata kao iskrena humanistkinja i inicijator akcije „Moj je život moja pjesma“, kantautorka Maya Sar i ovoga puta kroz svoju muziku šalje snažnu poruku.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.