in

GrrrGrrr SlatkoSlatko OMGOMG

Ponovo se sudi Taylor Swift za navodnu krađu pesme „Shake it Off“

Iako je prvobitno presuđeno da  nije ukrala pesmu Shake it Off, Sud za žalbe prihvatio je žalbu i ponovo otvorio ovaj slučaj, koji je bio aktuelan prošle godine.

U sudskom obrazloženju zbog ponovnog pokretanja tužbe, sudsko veće kaže da, uprkos svim obukama koje su imali, sudije nisu merodavne da odluče da li je neka pop pesma plagijat.

Podsećanja radi, Tay je navodno inspiraciju za ovaj hit dobila od ženske grupe 3LW i njihove pesme Players Gon’ Play koja je izašla davne 2000. godine. Tužbu, međutim, nije dobila od devojaka iz grupe koje su otpevale pesmu, već od tekstopisaca koji su je napisali.

Osnova njihove tužbe se krije u stihovima koji se mogu čuti na samom početku pesme Players Gon’ Play, koji glase: “Players gon’ play, haters gon’ hate“. Tekstopisci Sean Hall i Nathan Butler optužili Tay da su je upravo ovi stihovi inspirisali da napiše onaj prepoznatljiv deo iz pesme: “Players gona play, play, play, play and haters gona hate, hate, hate, hate“.

Iako ovi stihovi deluju isto, mnogi će se složiti da je apsurdno ovakav slučaj iznositi na sudu. Sud je presudio da je su reči pesme „suviše banalne da bi bile razlog za potraživanje autorskih prava“ ali čini se da je ovo tek početak.

Komentari

Ostavite odgovor

Loading…

0

Komentari

komentara