in

Kanye West napisao operu, premijera u nedelju

 u potpunost je promenio pogled na svet, pa je tako, nakon religiozno-muzičkih okupljanja nedeljom, koja su poslužila kao inspiracija za novi album Jesus is King, objavio da je napisao operu.

Ona nosi naziv Nabukodonosor, a prvi put će biti izvedena u Los Anđelesu 24. novembra. U njoj će nastupiti i njegov hor, koji zajedno sa njima peva na nedeljnim službama.

Operu, koja će se izvesti u kalifornijskoj dvorani Holivud Boul, režira italijanska konceptualna umetnica Vanessa Bikraft, koja je s njim radila na modnom brendu Yeezy.

Inspiraciju za naziv opere Kanye je pronašao u vavilonskom kralju Nabukodonosoru II s kojim se nedavno uporedio u jednom intervjuu, spomenuvši da je i drevni kralj, poput njega, patio od bipolarnog poremećaja.

„Nabukodonosoru je dijagnostifikovan bipolarni poremećaj, što ga nije omelo u tomu da ostane kralj“, rekao je za Apple Music američki reper, koji za sebe kaže da je „najveći savremeni umetnik“.

Neki smatraju da je povratak pevača veri, o čemu svedoči nova opera, ali i poslednji album duboko povezan s njegovom ličnom borbom s bipolarnim poremećajem.

I iako u Bibliji nema aluzija na Nabukodonosorovu bipolarnost, u Knjizi proroka Danijela opisuje se razdoblje u kom je vavilonski  kralj patio od noćnih mora i mentalnih problema, prenosi Hina.

Pretplati se na naš YouTube kanal
Zaprati nas na Instagramu za još vesti