John Green otkriva: ‘Tha Fault in Our Stars’ je trebalo da ima potpuno drugačiji kraj

fb
tw
wa
tg
(foto: 20th Century Fox)

Jack i Rose u Titaniku. Noah i Allie u The Notebooku. Romeo i Juliet. Kada su u pitanju romantične priče, epske ljubavi su uglavnom one koje se tragično završe. The Fault in Our Stars nije izuzetak. Zbog ove knjige i filma plakala je cela planeta, kreator priče, John Green, kaže da je sve trebalo drugačije da se završi.

Šta to znači? Da li je Augustus trebalo da preživi? Da li postoji alternativna verzija priče koja ima srećan kraj? Moraćemo da vas razočaramo, ali odgovori na ova pitanja su ne. Kraj je i dalje tružan, a mi se usuđujemo da kažemo i potpuno lud.

„U drugoj verziji The Fault in Our Starsa, roman se završava malo kasnije. Van Houten (pisac omiljene Hazeline knjige), vezuje jednog junaka za prugu kako bi istražio trolley problem, što je za mene veoma interesantna ideja u psihologiji„, rekao je John.

Čisto da vas podsetimo, The trolley problem, je svojevrstan eksperiment o etici. Pitanje je – Šta biste uradili kada biste videli voz koji ide prema petoro ljudi koji su vezani za šine? Jedan ponuđeni odgovor jeste da ne uradite ništa, osiguravajući sigurnu smrt vezanim ljudima. Drugi izbor jeste da povučete polugu koja šalje voz na drugom putu gde je vezana samo jedna osoba. U tom slučaju samo jedna osoba umire, ali ti si onda zvanično ubica.

Možete li da zamislite ovakav završetak popularnog filma? Ne? Nije mogao ni Johnov editor.

„Ona mi je rekla: ‘Ne znam da li je ovo šala ili ne’, a ja sam joj odgovorio: ‘Ali ovo je veoma zanimljiv odgovor na troley probelm’, na šta mi je ona rekla: ‘Stvarno mislim da ova knjiga nema nikakve veze sa tim“‘, objašnjava poznati pisac.

Na našu sreću sve se završilo tako što je editor odbio ovu njegovu ideju. Iz nekog razloga, kraj koji svi već dobro znamo više nije toliko loš.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.