Jessica Sepel te savetuje kako da živiš zdravije

Nutricionistkinja Jessica Sepel je prava riznica mudrosti kada su wellness teme u pitanju, a mi vam donosimo odgovore na najvažnija pitanja koja se tiču zdravog života – a koje ona nesebično deli sa nama! 

Kada najbolja drugarica hoće da svratite na brzu hranu…

Ključ je izbegavati prženu hranu. Svratite na japansku klopu, na suši od braon pirinča. Tajlandska kuhinja može biti dobra opcija, takođe, ako izaberete mladu ribu sa đumbirom, čili i bosiljak umesto nekog teškog ili slatkog sosa. A i mnoga italijanska mesta sada prave grilovanu ribu ili piletinu sa salatom.

Kada vam se otvori apetit kasno uveče…

Poenta je u tome da uravnotežite taj šećer u krvi sa grickalicama koje su bogate proteinom, kako bi vam prečišćen šećer dao energiju koja vam je potrebna. „Bliss balls“, koje imaju ispod 100 kalorija su najbolji izbor, ili štapići od šargarepe sa humusom i tahinijem.

Prihvatite organizovan život…

Za vikend možete odvojiti malo vremena i posvetiti se pripremanju za narednu nedelju. Nabavite zdrave namirnice i isplanirajte kratku rutinu vežbanja, da biste bili sigurni da ćete tri ili četiri puta u toku nedelje biti aktivni – bilo da je to joga, šetnja oko bloka ili nešto treće što će vas pokrenuti.

Ostanite posvećeni svojim zdravim ciljevima…

Obavežite se da ćete biti ljubazni i blagi prema sebi. Uskladite svoje telo i hvatajte beleške kako se osećate svakog dana. Učinite sve za to, jer je to ono što će pozitivnu promenu učiniti temeljnom.

Povećajte svesnost…

Pronađite meditaciju koja vam odgovara. Joga pomaže da se smirimo, na fizičkom i na mentalnom nivou. Zaboravite na pritisak da morate biti „savršeni“ i napravite prostora u vašoj svakodnevici za vreme koje će biti samo za vas. Probajte da odvojite 20 minuta dnevno za zonu oslobođenu od stresa i uklopite je u svoju rutinu, dozvolite sebi da pobegnete od svega što vam ometa pažnju, bilo da su to društvene mreže, mejl, tehnologija, ili drugi ljudi.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.