Hot or not: Kako (ne) treba da sa ponašaš sa simpatijom

fb
tw
wa
tg

Ah, te simpatije… bilo da se viđate u pauzama predavanja ili dok vam se pogledi sreću dok šetate gradom, jedno je sigurno: spremni ste za prvi korak. Ko god da ga načini, imamo par saveta kako se ne ophoditi prema simpatiji. 

NE: Ne budi odbojna osoba

Okej je ako želiš da budeš misteriozna osoba i ne otkrivaš previše odmah – na primer, ne moraš da joj kažeš da se ložiš na nju već godinama, ali igrice ostavi po strani i jasno joj stavi do znanja da te ineresuje. “Dešavalo se da satima ne odgovorim na poruku koju mi simpatija šalje, a onda bih samo slala po reč ili emoji. Sada shvatam koliko sam bila nepristojna i odbojna. Volela bih da sam bila direktna i priznala da sam nervozna,” rekla nam je 18-godišnja Nevena.

I DA I NE: Zbijaj lagane šale

Zbijanje šala i neke lagane prozivke mogu da unesu dinamiku u vaš razgovor, ali potrudi se da sve to bude stvarno lagana šala i da ne zalaziš previše ni u šta lično, niti da uvrediš simpatiju. Smešni komentar na račun toga što vole čokoladu koju niko ne voli je okej, ali nije okej da im komentarišeš boju kose, to što imaju problema na predavanjima ili stvari na koje ne mogu da utiču. Preskoči sarkastične komentare, zbog kojih bi se simpatija posramila.

DA: Odaberi osobu koju ti biraju prijatelji

Tvoj uski krug prijatelja već nedeljama priča o “onoj slatkoj osobi” koju neprestano srećeš svuda i svi su ubeđeni da biste bili savršeni par. Okej, hvala svima što misle na tebe, ali da li bi zaista trebalo samo tako da zablejiš sa rendom osobom? Pa, ako misliš da između vas može da bude hemije, izađite u šetnju ili na sladoled. Ko zna šta se može roditi iz toga.

NE: Ne pravi simpatiju ljubomornom

Ovo je najveće, podvučeno ne. Možda se ovakve stvari isplate u Netflixovim romantičnim komedijama, ali u stvarnom životu mogu da izazovu samo suprtni efekat. Čak i da time uspeš da privučeš pažnju simpatije, način je loš i obiće ti se o glavu, pre ili kasnije.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.