One su se javile Lani del Rey nakon kontroverznog pisma na mrežama

Lana del Rey objavila je prošle nedelje pisme koje je uzdrmalo javnost, a u kome je optužila kritičare za dvostruke standarde kada je ona u pitanju.

U pismu, koje možete pročitati ovde, poimence je pomenula i Arianu Grande, Beyonce, Doju Cat, za koje je rekla da su „bile na prvim mestima top lista sa pesmama o tome kako su seksi, ne nose odeću, imaju seks i varaju.“

Lanu su ranije optuživali za „glorifikaciju nasilja nad ženama“ u pesmama, dok se ona pismom pravdala da je pevala o svom životu i vezama koje su, kako priznaje, bile nasilne s vremena na vreme – no, to nikako ne znači da podržava nasilje.

U novom pismu, objavljenom na Instagramu, dodatno je pojasnila svoj komentar na muzičku industriju, navodeći da se čula sa nekim koleginicama.

„Uprkos tome što su mi se neke koleginice javile i rekle da znaju da ih nisam napala – bilo da je to Ariana ili Doja – želim da kažem da ostajem pri svom čvrstom stavu da sam pisala o tome koliko je važno da se zalažemo za svoju nežnu, žensku stranu. Možda bi trebalo da vam dam više konteksta,“ počela je.

Lana je istakla da joj je jasno da je napadaju samo ekstremisti, bilo da je su sa desne ili leve strane.

„Ja nisam ušla u rat protiv rase, već imam problem sa ženskim kritičarima i alternativnim ženskim umetnicama, koje su se odvojile od sopstvene ranjivosti i seksualnosti i i nisu seksualno oslobođene umetnice kao ja ili žene koje sam pomenula,“ objasnila je.

Ona je dodala da nije rasista i da su ovo zakuvali oni koji žele dramu.

„Ne verujete da žena istovremeno može da bude lepa, jaka i krhka, voljena i inkluzivna, da leči samu sebe i u tome uživa. Nema ničeg novog u vašoj reakciji. Isto kao pre deset godina, kada ste me napadali da nemam novca, kada je to zapravo bila istina,“ navela je.

„Moj cilj i moja poruka su jasne. Ja kontrolišem moju priču. Ako neka od žena koje sam pomenula ne želi da bude povezana sa mnom, to je u potpunosti u redu,“ napisala je ona.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.