Money, money! Ovo je numera o kojoj pričaju apsolutno svi na internetu prethodnih dana

Bojana Vunturišević, pop senzacija domaće muzičke scene, konačno je predstavila novu pesmu i zvuk o kome poslednjih dana svi pričaju! Udružena sa najboljim producentom sa naših prostora, Slobodanom Veljkovićem Coby-jem, pod kapom producentske kuće Bassivity, Bojana je predstavila novi singl „Money“ koji prati senzualan video spot i snažna poruka o novcu kao zameni za iskrenu ljubav.

„Za „Money“ volim da kažem da je to jedan kapitalistički bluz, logičan nastavak onog istog bluza koji smo imali u pesmi „Kese etikete“. S tim što sada imam prozor koji je hladan. Meni je to i preljubavna pesma, jer ipak mi ne fali ništa kad smo sami sve dok su nam tela topla. A kada to pomislim, „stvarnost me u glavu lupi kao malj“ i shvatim da živimo u svetu u kom stvarno „money može što ne može honey,“ objasnila je Bojana.

Tokom leta 2019. Bojana je objavila singl „Promašaj“, koji je najavio njen novi, drugi solo album. Rad je zaustavljen okolnostima o kojima nerado priča, nakon čega je usledio period autorske izolacije, a onda i godina koja je donela pandemiju lorona virusa na planetu. To je mnogima pokvarilo planove, ali takva „nova realnost“, nije sprečila poznatu kantautorku da stvara novi materijal, u drugačijim uslovima.

„Money“ je nastala u periodu moje autorske izolacije, pre otprilike godinu dana, tik pred proglašenje vanrednog stanja u našoj zemlji. Na tom početku pesma je bila u rege žanru, duplo sporija nego ona koju danas slušate. U tom prvom naletu inspiracije i ideje da se napravi pesma u novcu koja nije stereotipna, mnogo mi je pomogao Milan Radulović Laća, sa kojim sam pisala tekst. Bila je to jedno ludo desetominutno gađanje stihovima preko direct message – a na Instagramu. Potom sam pesmu, kao i ceo album, odnela u Bassivity na slušanje, kako bismo što pre krenuli u realizaciju aranžmana, produkcije i svega što jedan muzički album zahteva. Dugo smo tražili pravo odelo za pesmu „Money“, ali tek kad ju je Coby uzeo ona je dobila pravo pakovanje,“ otkriva Bojana Vunturišević.

Bojana i Coby zajedno stoje iza već objavljenih hitova, ali i mnogih pesama u najavi, a osim što ih povezuje ista izdavačka i producentska kuća Bassivity, oni su definitivno odličan kreativni tandem:

„Ovo nije Cobijeva i moja prva saradnja. Nas dvoje zajedno radimo već tri godine i mislim da smo fantastičan autorski spoj, što i naša dela pokazuju. Kad god se nas dvoje na pesmi sretnemo, tlo ove naše planetice se zatrese, počne da grmi i sve počne da gori,“ kaže ona.

Bojanin novi singl prati i drugačiji, senzualan spot, u kome se smenjuju impozantni kadrovi, intrigantan plesni pokret i eksplozivne emocije koje prate stihovi „daj mi money, ljubav u galami“.

„Prvi put sam se srela sa tako velikom produkcijom i sve je bilo kao na pokretnoj traci. Snimanje je trajalo dva dana, osećala sam se fantastično jer sam bila okružena ekipom ljudi sa kojima radim više od deset godina. Ivan Stojiljković je čovek bez kog ne mogu da zamislim da stanem ispred kamere. Ovo je sedmi spot koji mi Ivan režira. On je savršena slika za moj zvuk. Ivan za sobom povlači brojne umetnike iz sveta videa, tako da sam imala i tu čast da spot snima Aleksandar Košutić, fantastičan direktor fotografije. Meni je zapravo samo snimanje spota najdosadnije u tom procesu stvaranja videa. Ono što mene najviše intrigira u toj priči je sama priprema. U ovom slučaju, priprema je podrazumevala koreografske i kostimske probe, a i tu sam bila na domaćem terenu jer sam se ponovo vratila u plesni salu kluba „Dance Factory“. Kako nas je pandemija sve nekako ukočila, morala sam da poradim na svom pokretu i u tome su mi pomogle moje dugogodišnje koreografkinje Staša Stanković i Nataša Gvozdenović. Svima je za oko zapao i savršen kostim koji je dizajnirala Milica Kolarić zajedno sa Tabaković Strahinjom, kao i bjuti tim, a to će posebno zanimati mlade ljude, a njega čine Dušan Petrović i Marija Stošić. Sve te žene u meni zaživele su u ta tri minuta zbog svih ovih ljudi,“ kaže Bojana.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.