B.I. napušta iKON zbog skandala sa drogom

fb
tw
wa
tg

Iako je droga prihvatljiva na zapadu, pa američki muzičari često javno priznaju da ih koriste, k-pop idolima su ove supstance strogo zabranjene. A  zbog skandala  sa drogom lider grupe iKON je odlučio da napusti muzičku karijeru.

Korejski mediji su ovu informaciju dobili iz policijskog izveštaja dilerke, koja je nakon hapšenja 2016. godine otkrila da je jedan od njenih klijenata bio i B.I. a kao dokaz su priložene poruke. Policija nije privela slavnog pevača, a dilerka je već prilikom sledećeg saslušanja demantovala svoju izjavu. Pretpostavlja se da je u periodu između prvog i drugog saslušanja YG Entertainment platio devojci da promeni svoj iskaz.

Nakon što se ova vest sinoć proširila u korejskim i svetskim medijima YG Entertaiment je demantovao ove priče izjavom:

YG strogo kontroliše svoje izvođače kada je korišćenje droge u pitanju. B.I. nema veze sa ovim slučajem. Svaka dva meseca nabavljamo testove za drogu iz Amerike, kojim proveravamo sve izvođače. Svi članovi iKON-a, uključujući i B.I-ja, su uradili sve testove i bili negativni na prisustvo narkotika.

Ipak, nakon samo par sati oglasio se i B.I putem Instagrama gde je potvrdio nameru da kupi narkotike, ali ističe da se na kraju povukao:

Ovde Kim Han Bin.

Želeo bih se iskreno izvini zbog nevolje koju sam izazvao i mojih nemoralnih akcija.

Istina je da sam želeo da se oslonim na nešto za šta nije ni trebalo da pokažem interesovanje, jer sam prolazi kor težak i bolan period. Međutim, na kraju sam bio previše uplašen da bih to stvarno uradio.

Sada me je sramota i želim da se izvinim fanovima i članovima moje grupe, koji su povređeni i razočarani u mene.

Prihvatam svoju grešku i nameravam da napustim tim.

Još jednom se izvinjavam mojim fanovima i članovima. Žao mi je.

Njegovu odluku da napusti grupu je potom potvrdila i njegova agencija. U međuvremenu, korejski mediji i građani žestoko osuđuju mladog pevač zbog ove greške i trenutka slabosti, zbog čega je odlučeno da delovi u nadolazećim serijama i emisijama u kojima se B.I. pojavluje budu editovani i obrisani.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.