Prodaja k-pop albuma povećala se za 45%

Popularnost k-pop kao muzičkog žanra je sve veća. K-pop pesme i idoli polako postaju sve zastupljeniji na svetskoj muzičkoj sceni, što pokazuju i brojke.

Naime, prema podacima koji su objavili Music Copyright Association of Korea, prodaja k-pop albuma je porasla za čak 45% proše godine. Oni su objavili da je na kupovinu k-pop albuma u periodu od 1. januara do 30. septrembra potrošeno preko 130 miliona dolara. U njihovom izveštaju piše:

Albumi izvođača kao što su BTS, Wanna One, Red Velvet, Got7 i TWICE prodaju se neverovatnom brzinom i u velikim količinama.

Podaci se odnose samo na fizičke kopije albuma, i nagoveštavaju da bi k-pop uskoro mogao da postane najprodavaniji žanr na svetu.

Naime, zbog sadržaja koji fizičke kopije k-pop albuma imaju, fanovi se radije odlučuju za kupovinu albuma u prodavnicama umesto preko iTunesa, a vrlo često naručuju više komada kako bi popunili kolekciju. Sa druge strane, albumi američkih izvođača uglavnom imaju osiromašen sadržaj, pa pri kupovini dobijate samo CD. Zbog toga se na zapadu sve ređe kupuju fizičke kopije albuma.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.