Zoi, Sajsi, Boris Vuku: Kako se u stvari zovu ovi ljudi

Foto: Printscreen

Iako mnogobrojne pop zvezde „poznajete“, a gotovo svakodnevno uživate u njihovim pevljivim hitovima, ukoliko bi vam neko spomenuo imena poput Destini Houp, Ela Marija, Onika, Luiz Čikone, Stefani Germanota i slično – bili biste u čudu i sasvim sigurno ne biste znali o kome se radi. Verovatno ne biste ni pretpostavili da su to prava imena Ledji Gage, Niki Minaž, Madone i slično. Isto je i sa domaćim javnim ličnostima čija se umetnička imena u potpunosti razlikuju od onih koja im pišu u krštenici, o čemu si i pričali za Nova.rs.

U nastavku ovog teksta donosimo vam listu pojedinih domačih estradnih ili pop umetnika, koje sigurno poznajete po njihovim umetničkim imenima i velikim hitovima, a ne po imenima koja su im nadenuli roditelji i kumovi.

Sajsi MC

“Samoj sebi sam dala ime Sajsi jer mi je bilo zanimljivo. Zvučalo je kao japansko ime. Moglo je da se piše sa Saysi, ali onda s druge strane, kao reperka, mogla sam i da ponesem to ime koje je kao psovka – na šatrovačkom Sisaj. Baš sam se drugo se drugo tražila. Tri godine sam bila aktivna na sceni, i tek tada sam sebi uspela da definišem ime. Ja sam odmah imala hardcore ime, pa sam bila u fazonu – mogla bih da iznesem to Sisaj. Tako je došlo do mog imena”, rekla je za Nova.rs Sajsi MC, čije je pravo ime Ivana Rašić.

 

Boris Vuku

“Priča je otprilike ovakva – kada sam sa trinaest godina došao u Dominikansku Republiku, moji tamošnji prijatelji nisu mogli da izgovore moje prezime Vukušić. Umesto toga su pričali Vukušit, Vukusit i tako nešto slično, pa su na kraju odlučili da me jednostavno prozovu Vuku. I onda su me zvali Vuku, Vuku, jer im je bilo lakše, pa je tako i ostalo. Sada sam jednostavno Vuku”, rekao je za Nova.rs Boris Vuku, čije je pravo ime Boris Vukušić.

 

Zoi 

“Ja sam pritajena blogerka, jer sam ja svoju karijeru započela tako. Pre osam godina sam htela da budem blogerka i bilo me je jako sramota, jer to tada nije bilo IN. Kucala sam “female names” na internetu i pronašla Zoi, i kao, odlučila da uzmem to ime. Onda sam dodavala neke heštegove #SaraWoman, baš je bilo neprijatno”, rekla je svojevremeno za domaće medije mlada pevačica Zoi čije je pravo ime Sara.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.