in

Uništena priroda: Zbog Justina Biebera zatvoren kanjon na Islandu

Album Justina Biebera Purpose je možda objavljen davne 2015. godina, ali se njegov uticaj i dalje jako oseća na Islandu.

Naime, za potrebe ovog albuma, Bieber je objavio spot za pesmu I’ll Show You, u kojem možemo videti slavnog pevača kako uživa u prirodi kanjona na Islandu. Video, koji ima preko 444 miliona prikaza, inspirisao je fanove da krenu njegovim stopama, što je uništilo ovaj delikatan teren.

Prema podacima Islandske agencije za okolinu, kanjon je videlo više od milion ljudi od objavljivanja spota, što je ostavilo duboke ožiljke u vegetaciji. U pokušaju da se ispravi ova šteta, kanjon je zatvoren za javnost, a u planu je da se otvori tek ako/kada uslovi budu stabilni za nove posetioce.

Rendžer Hanna Johannsodottir kaže da je želja za posetom kanjonu toliko velika da turisti ignorišu znakove, ograde i nude mito čuvarima, kako bi imali priliku da uživaju u netaknutoj prirodi.

Ipak, ministar životne sredine Gudmundur Ingi Gudbrandsson, dodaje da za ovu situaciju ne treba direktno kriviti Biebera:

Brzopleto ponašanje jedne poznate ličnosti može dramatično da utiče na čitavu oblast, ako ga masa sledi. Ipak, u Bieberovu odbranu, kanjon, u vreme kada je on snimio spot, nije imao ogradu ili označenu stazu za pešake, niti znak koji pokazuje šta je dozvoljeno a šta ne.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

komentara