in

Selena i JLo udružuju snage koncertom kojim prikupljaju vakcine za siromašne zemlje

Ovo je spektakl o kojem će se pričati

Global Citizen najavljuje predivnu i ambicioznu kampanju za pomoć medicinskim radnicima i u najsiromašnijim zemljama sveta da brzo prime COVID-19 vakcine. Oni ovim gestom apeluju da neophodne COVID-19 vakcije budu raspodeljene ravnopravno, bez diskriminacije zemalja „trećeg sveta“.

Naime, ova organizacija za borbu protiv siromaštva najavljuje spektakularni muzički događaj – VAX LIVE: Koncert za ponovno ujedinjenje sveta, sa ciljem da korporacije prikupe neverovatnih 22 milijarde dolara za globalno vakcinisanje. Koncert, koji će se 8. maja emitovati na raznim američkim TV kanalima, ali i YouTubu, vodiće Selena Gomez, sa Jennifer Lopez kao glavnim izvođačem.

Osim Jennifer, ovom humanitarnom projektu pridružili su se i drugi muzičari, tj. Foo Fighters, Eddie Vedder, J Balvin i H.E.R.

„Postoji 27 miliona zdravstvenih radnika širom sveta koji nemaju pristup vakcini. Imam 38 godina i nije etično da primim vakcinu pre ovih heroja. Dakle, potrebno je da vlade hitno doniraju doze vakcina u ugroženim krajevima“, izjavio je Hugh Evans, direktor ove organizacije.

„Ovo je istorijski trenutak da podstaknemo ljude širom sveta da prime vakcinu kada im postane dostupna. Pozovimo svetske lidere da ravnopravno dele doze vakcine. Zovemo ljude da uživaju u muzičkoj noći, koja nam se prošle godine činila nemogućom. Jedva čekam da budem deo toga“, izjavila je Selena Gomez

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *