in

WINWIN

Kada je pravi trenutak da nekome upadneš u DM?

Pre nego što zapravo pošalješ tu prvu poruku… sediš, čekaš, držiš telefon u ruci, pišeš pa brišeš…

Okej, upoznaš tu jednu osobu koja ti se baš sviđa i rešiš da flertujete. Nemate baš puno prilika da se sretnete, pa misliš da je sasvim okej da to uradiš preko Instagrama. Slažemo se – nije loše.

Ali, pre nego što zapravo pošalješ tu prvu poruku… sediš, čekaš, držiš telefon u ruci, pišeš pa brišeš… trudiš se klikneš dugme pošalji ali nikako da to uradiš. Sve se završi tako što izađeš iz aplikacije i nastaviš da sebi postavljaš pitanje – kada je okej da nekome upadneš u DM?

Bez brige, mi imao odgovor na to, malo smo kopali, istraživali, da ne kažemo upadali u dm-ove i skontali kada je najbolji trenutak da pošalješ tu prvu poruku.

Jutarnji DM

Možda najbezbolnija od svih metoda jeste ona jutarnja. Jutarnji DM te lišava bilo kakve odgovornosti, s obzirom na to da ga šalješ pre prvih predavanja ili prve kafe i ne nosi sa sobom nikakvu konotaciju.

Ovo je najopuštenija, najprirodnija i verovatno najprijateljskije nastrojena vrsta DM-a. Jedini problem jeste činjenica da jutro baš i nije najpogodnije za flert.

Happy Hour DM

Pogađaš, ovo je vreme posle posla i dnevnih obaveza, odnosno između 6 i 8 popodno. I ovaj termin je mač sa dve oštrice – velike su šanse da će tvoja poruka biti pročitana među prvima, a opet – mnogim ljudima posle 5 popodne padne koncentracija i energija i sve što žele jeste da malo iskuliraju. Definitivno nisu pričljivi kao ujutru – na primer.

Noćni DM

Okej, znamo šta mislite i tačno je. Noćni DM-ovi su oni u kojima isplivavaju sve naše mračne tajne: maske padaju i svi su spremni na flert. Jedini problem ovde jeste činjenica da druga strana može da zaspi u pola konverzacije, a onda… ostajete prepušteni sami sebi, do jutra.

Koliko god poruka u pola noći može da bude slatka i simpatična i znak spontanosti, toliko je neki mogu shvatiti pogrešno, pa obazrivo delaj sa njima.

Dakle: kada je pravi trenutak da nekome upadneš u DM?

Mislimo da već sada shvataš da nema pravog odgovora na ovo pitanje: to možeš da uradiš kad god ti misliš da treba, a ako su osećanja obostrana, odgovor će stići svakako.

Ako pitaš eksperte za društvene mreže – reći će ti: kad god su ljudi najaktivniji. U slučaju naše zemlje, to su definitivno vikendi. Dakle, jedan, dva i… upadaj u DM!