5 životnih lekcija koje smo naučile od Pepeljuge

Jedan od omiljenih filmova iz Diznijeve radionice  je Pepeljuga. Ako malo bolje razmislimo o Pepeljuginoj priči, možemo da izvučemo nekoliko bitnih životnih lekcija.

1. Prijatelji su porodica koju sam izabereš

Pepeljuga je živela s maćehom i polusestrama koje je nisu volele.  Zbog toga nije izgubila nadu, pa je prijatelje potražila negde drugde, u prirodi, i ti prijatelji nisu je razočarali te su joj postali kao porodica.

2. Dobrota se uvek isplati

Kao što je rečeno u priči – ‘tamo gde postoji ljubaznost postoji i dobrota, a tamo gde postoji dobrota događa se čarolija!’

3. Uvek imaj velike snove

Pepeljuga sanja o tome da ide na bal, iako se to čini nemogućim, i gle – zaista ode na bal! Pepeljuga nas uči da nikad ne prestanemo sanjati i da nikad ne odustajemo od svojih snova.

4. Živi u trenutku 

Pepeljuga zna da se kući mora vratiti do ponoći, ali to je ne sprečavai da se na balu provede najbolje u životu.  Ono malo vremena što je imala za zabavu iskoristila je maksimalno.

5. Svaka žena je sama svoj princ

Kada dobro razmislimo o tome, Pepeljuga je čistom slučajnošću upoznala princa na balu i nije ga ‘lovila’. Za bal se nije doterala zbog njega nego zbog sebe – i tako dokazala ženama da su one same sebi prinčevi.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.