in ,

GrrrGrrr LOVE!LOVE! SlatkoSlatko LOLLOL OMGOMG WINWIN CryCry

10 činjenica koje svaka devojka treba da zna o svom telu

 

Ne postoji idealan tip tela. Tvoje telo je savršeno upravo onakvo kakvo je. ‘‘Svi mi imamo drugačije telo. Tvoje je prelepo, snažno i pre svega – samo tvoje. Fokusiraj se na to šta tvoje telo može da uradi, a ne kako treba da izgleda“, izjavila je fitnes instruktorka Sarah Gaines. Dokle god si zdrava, ne treba da brineš o njegovom izgledu.

“Manjak sna utiče na to kako se osećaš, izgledaš i funkcionišeš. Spavanje je ključno za oporavak uma i tela“, kaže fiziolog Steve Orma.  Naravno, svima se desilo da ostanemo do izlaska sunca, jer smo zaboravili da uradimo bitan referat ili nismo stigli da učimo za onaj težak test iz fizike, ali to ne znači da svako veče odlažeš spavanje jer želiš da pogledaš ‘još samo jednu epizodu’ tvoje nove omiljene serije.

Vežbanje je naravno ključno za rast i razvoj svakog zdravog tela. Zato ne treba vežbati samo kada nemaš ravan stomak ili zategnute mišiće. Redovno trči, plivaj, igraj ili se bavi bilo kojom drugom aktivnošću kako bi tvoje telo bilo što zdravije.

Da znamo, svi želimo da imamo onaj divan čokoladni ten tokom leta. Ali previše vremena na suncu ili još gore u solarijumu predstavja veliki rizik za rak kože. Da li si znala da ako redovno posećuješ solarijume imaš čak 75% veću šansu da dobiješ rak? To nije ni malo naivno. A osim toga, sunčevi zraci su loši i za izgled kože jer ubrzava proces starenja. Možda ćeš sada imati ten kojem će se svi diviti, ali ubrzo ćeš imati više bora od svih vršnjakinja.

Ne možeš odrediti nečije zdravlje samo na usnovu izgleda. Mršavost je simptom brojnih opakih bolesti. Iako je velikom broju devojaka cilj da u što kraćem roku izgubi što više kilograma, treba zanati da time ozbiljno štete zdravlju.

Ovo si sigurno čula zilion puta do sada, ali vredi čudi još jednom, jer je toliko bitno. Pij što više vode tokom dana. Cilj treba da ti bude oko 8 čaša dnevno.

“Ako zbog menstrualnih bolova moraš da izostaješ iz škole, nisi u mogućnosti da hodaš i češto odkazuješ planove, vreme je da pratiš sve simptome koje imaš pre, tokom i posle menstruacije, i porazgovaraš sa ginekologom’‘, kaže Jhumka Gupta, profesor na Univerzitetu za medicinu.

To se odnosi na sve dlake na tvom telu. Na tebi je da odlučiš koj metod uklanjanja dlačica ti najviše odgovara. A ako odlučiš da ih ne uklanjaš, to je takođe tvoja odluka koju možeš da doneš bilo kada.

Zapravo, ne preskači ni jedan obrok, ali nikako doručak. On ti pokreće metabolizam svakog jutra i daje snagu za prestojeći dan. I nema izgovora! Ako žuriš, pokupi jednu jabuku ili popi čašu jogurta.

Sve su one različite, zato nema potrebe da se brineš zbog njenog izgleda.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

komentara